Ministrul Justitiei s-a întâlnit joi, 16 aprilie, cu Prim Grefierii Curtilor de Apel. Discutiile au vizat: plata sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, statutul profesional al grefierilor, plata orelor suplimentare si normele de lucru, reglementarea salarizarii în sistemul judiciar, situatia financiara a instantelor.

Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, s-a întâlnit joi, 16 aprilie, cu Prim Grefierii Curtilor de Apel din tara pentru a discuta despre problemele financiare din sistem si aspecte specifice activitatii grefierilor.

Dl. Catalin Predoiu i-a informat pe Prim Grefieri ca marti, 21 aprilie, este programata o întâlnire cu premierul si ministrul Finantelor Publice în vedere solutionarii problemelor financiare din sistem.

De altfel, Ministerul are în vedere toate aspectele discutate în cadrul întâlnirii, iar reprezentantii grefierilor – atât la nivel institutional, cât si sindical – vor fi consultati în cursul urmatoarelor saptamâni în legatura cu masurile care vor fi propuse. De asemenea, vor avea loc discutii cu Consiliul Superior al Magistraturii în vederea clarificarii anumitor aspecte.

Concluzia întâlnirii a fost ca este necesara o îmbunatatire a comunicarii interne si ca astfel de întâlniri sunt utile si vor avea loc periodic.