Savârsirea infractiunii de instalare de programe de calculator, fara drept, pe sisteme de calcul, prevazuta de art. 139^9 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe.

Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica – Serviciul pentru coordonarea activitatii Ministerului Public în domeniul drepturilor de proprietate intelectuala au dispus trimiterea în judecata a persoanei juridice SC Horia SRL Târgoviste si a inculpatului Anghel Vasile sub aspectul savârsirii infractiunii de instalare de programe de calculator, fara drept, pe sisteme de calcul, prevazuta de art. 139^9 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe.

Probele administrate în cauza au relevat  faptul ca inculpatul ANGHEL VASILE, administrator al SC Horia SRL Târgoviste a folosit în realizarea obiectului de activitate al societatii sus-mentionate, în interesul si în numele acesteia,  programe de calculator reproduse neautorizat pe calculatoarele acesteia, cauzând partilor vatamate Microsoft Corporation si Autodesk Incorporated un prejudiciu de aproximativ 80.000 de euro.

În urma perchezitiilor efectuate de organele de urmarire penala la punctul de lucru al SC Horia SRL Târgoviste au fost ridicate si expertizate o serie de CD-uri, DVD-uri si hard-disk-uri, constatându-se ca programele pentru calculator înregistrate pe acestea erau produse soft piratate.

Dosarul a fost înaintat spre competenta solutionare Tribunalului Dâmbovita.