Comisia speciala comuna pentru dezbaterea pe fond, în procedura de urgenta, a Codului penal si a Codului de procedura penala a finalizat capitolul doi, referitor la „infractiune”.

Acest Capitol constituie „fundatia” Codului Penal si a Dreptului Penal – dupa cum o numea deputatul Victor Ponta, vicepresedinte al comisiei speciale comune si ministru delegat în relatia cu Parlamentul.

Victor Ponta: „E un lucru important, pentru ca acum, daca am pus fundatia, eu cred ca lucrurile vor merge mai repede si mai bine, mai ales ca, pâna la urma, ne-am înteles cu totii, asupra acestei fundatii. Au fost discutii pe fiecare articol si pe fiecare conceptie si câteva dintre ele, poate foarte interesante si pentru nejuristi: discutia referitoare la legitima aparare. Mergem cu legitima aparare, într-o forma care nu a mai existat în România, dar care exista în alte tari si pe care se pare ca societatea noastra o cere, si anume, îti protejezi nu numai propria persoana, ci si domiciliul, prin domiciliu întelegând deja mai mult decât apartamentul, casa, curtea, dependintele. E un pas spre ceea ce oamenii cereau, o anumita protectie, pe care probabil au vazut-o în alte legislatii sau în filme. Speram însa sa ramâna toate aceste lucruri într-o limita a legalitatii”.

 

Sursa: Radio România Actualitati