OUG prin care Guvernul a decis sa amâne pâna în luna aprilie 2009 termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor a fost publicata, vineri, în M.Of

Monitorul Oficial al României este publicatia oficiala a statului român, în care se publica actele prevazute de Constitutie, de prezenta lege si alte acte normative.
Reprezinta incetarea voluntara si colectiva a lucrului de catre salariati.
Camera Deputatilor a aprobat, în unanimitate, la finele lunii septembrie, Ordonanta Guvernului nr. 15 din 30 ianuarie 2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învatamânt, care prevede cresterea cu 50% a salariilor în domeniul educatiei, Camera fiind for decizional în privinta acestui act normativ.
Legea privind cresterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului din învatamânt, promulgata de presedintele Traian Basescu, a fost publicata, marti dupa-amiaza, în Monitorul Oficial.
În aceeasi zi, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie prorogat pâna la 1 aprilie 2009.
Federatia „Spiru Haret” a cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisa, sa se întruneasca în regim de urgenta si sa respinga ordonanta, premierul Tariceanu anuntând însa ca Guvernul va identifica în aceasta situatie si alte solutii pentru a bloca majorarea cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice.
Federatia Educatiei Nationale (FEN) a decis, vineri, sa intre în greva de avertisment de doua ore în 10 noiembrie si sa declanseze greva generala din 18 noiembrie, urmând sa organizeze un pichet la sediul Parlamentului în ziua dezbaterii ordonantei de amânare a majorarii salariilor profesorilor.
Consiliul National al Federatiei Educatiei Nationale a decis astfel sa coreleze actiunile de protest fata de decizia de amânare a aplicarii legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu cele ale Federatiei Alma Mater si Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt.

Sursa:Mediafax