Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut joi, 30 octombrie 2008, la sediul ministerului, o întâlnire cu reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale active în domeniul justitiei si al luptei împotriva coruptiei

În cursul dezbaterilor au fost abordate teme de interes, precum evolutiile în domeniile monitorizate de Comisia Europeana în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), procesul legislativ si perspective pentru perioada imediat urmatoare.
În cadrul reuniunii au fost schimbate opinii si pareri privind obiectivele (benchmarks) Mecanismului de Cooperare si Verificare, posibilele solutii ale unor probleme care afecteaza sistemul judiciar, precum si perspectivele legate de viitorul Raport de tara si MCV.
Atât Ministrul Justitiei, cât si reprezentantii organizatiilor neguvernamentale au subliniat necesitatea unei actiuni mai energice a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în cadrul procesului de reforma.
Ministrul Justitiei a propus organizatiilor prezente sa reflecteze la posibilitatea unei actiuni comune în directia reformei, pe baza unor obiective minimale acceptate atât de minister, cât si de ONG-uri, agenda comuna la care ar putea adera si CSM.
 De asemenea, ministrul Justitiei a subliniat importanta unei abordari obiective a ONG-urilor în privinta stadiului îndeplinirii obiectivelor reformei si a informarii expertilor Comisiei Europene asupra acestora, în acord cu progresele înregistrate si problemele ramase în curs de rezolvare.
În finalul reuniunii, la propunerea ministrului Justitiei, a ramas stabilit de principiu ca în a doua jumatate a lunii noiembrie sa se organizeze o noua întâlnire cu reprezentantii societatii civile.
Sursa:Ministerul Justitiei