Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarât excluderea din magistratura a domnului Trofin Mircea, judecator la Judecatoria Târgu Mures

A fost aplicata aceasta sanctiune disciplinara ca urmare a încalcarii prevederilor legale referitoare la nerespectarea normelor de procedura cu grava neglijenta (art . 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare).

Conform art. 98 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, judecatorii si procurorii raspund disciplinar pentru abaterile de la îndatoririle de serviciu si pentru faptele care afecteaza prestigiul justitiei.

Împotriva acestei hotarâri se poate exercita recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care va fi solutionat de Completul de 9 judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie .

Potrivit legii, recursul împotriva hotarârilor de suspendare din functie a judecatorului nu este suspensiv de executare, astfel încât în cazul exercitarii caii de atac a recursului acesta va fi suspendat din functie pâna la solutionarea irevocabila a cauzei de catre instanta competenta.

Sursa:CSM