ONRC a elaborat Proiectul Normelor Metodologice privind modul de tinere al registrelor comertului, de efectuare a înregistrarilor si de eliberare a informatiilor

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) lanseaza în dezbatere publica Proiectul Normelor Metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a înregistrarilor si de eliberare a informatiilor.

Proiectul Normelor Metodologice a fost elaborat cu scopul de a constitui un instrument practic si util pentru persoanele supuse obligatiei de înregistrare si sa asigure o practica unitara privind modul de tinere a registrelor si de efectuare a înregistrarilor la nivelul oficiilor registrului comertului.

Potrivit obligatiilor prevazute de Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala în administratia publica si luând în considerare importanta acestui demers pentru mediul de afaceri.

Bogdan Gaurean, director general adjunct: „Vechile norme au fost adoptate în 1998. Demersul nostru, respectiv emiterea unor noi norme, este absolut necesara datorita noilor realitati determinate de modificarile legislative din ultimii 10 ani si implementarea normelor comunitare, odata cu aderarea României la Uniunea Europeana”.

Totodata, ONRC asteapta propuneri, sugestii si comentarii din partea avocatilor, notarilor, practicienilor în insolventa, consilierilor juridici precum si a tuturor persoanelor interesate.

Sursa:Juridice.ro