Actele normative publicate în Monitorul Oficial vor putea fi accesate gratuit, într-o editie electronica, disponibila doar pe internet, conform OG nr. 23/2008

OG nr. 23/2008 pentru modificarea Legii nr. 202/1998 a fost publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 626, de joi, 28 august 2008. Actul normativ va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, cu exceptia anumitor prevederi, care se vor aplica de la 1 ianuarie 2009.

Potrivit noilor reglementari, Regia Autonoma „Monitorul Oficial” va realiza o varianta electronica a Monitorului Oficial al României, care va fi accesibila gratuit pe Internet. Produsul electronic este destinat exclusiv informarii gratuite a persoanelor fizice asupra actelor care se publica în Monitorul Oficial.

Prin Ordonanta nr. 23/2008, au fost modificate ti prevederile referitoare la cheltuielile de publicare. Astfel, începând cu anul 2009, cheltuielile determinate de publicarea actelor în Monitorul Oficial al României, Partile I-VII, se vor suporta de catre emitenti, pe baza tarifelor aprobate anual de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

R.A. „Monitorul Oficial” va edita în continuare Monitorul Oficial al României, atât în format tiparit, cât si în format electronic, care va fi pus la dispozitia utilizatorilor pe baza de abonament. În prezent, tarifele variaza între 90 de lei si 1670 de lei.

Pentru editiile tiparite ale Monitorului Oficial, Regia încaseaza 150 de lei pentru un abonament pe o luna, 428 de lei pentru un abonament trimestrial si 1670 de lei pentru un abonament anual. În schimb, pretul editiilor în format electronic este mai mic, fiind de 90 de lei pentru un abonament lunar si de 960 de lei pentru un abonament anual.

Sursa:Avocatnet.ro