Guvernul a aprobat o Hotarâre pentru modificarea si completarea HG nr. 381/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse

Actul normativ prevede modificarea si completarea hotarârii de guvern în baza careia este organizat si functioneaza Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse în vederea îndeplinirii de catre acesta a rolului de furnizor de ajutor de stat pentru formare profesionala.

Astfel, Ministerul Muncii va aplica, în calitate de furnizor de ajutor de stat pentru formare profesionala, legislatia în domeniul ajutorului de stat.

Prin acordarea ajutorului de stat pentru formare profesionala Ministerul Muncii îsi propune sa stimuleze participarea la formare profesionala si sa sprijine pregatirea profesionala a muncitorilor ale caror locuri de munca sunt puse în pericol ca urmare a masurilor de restructurare si reorganizare si care au nevoie de instruire pentru a se adapta modificarilor proceselor de productie si cerintelor implicate de acestea.

Totodata, ajutorul de stat pentru formare profesionala va contribui la cresterea competitivitatii economice a întreprinderilor.

În acest sens, în structura Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse se va organiza, în limita numarului maxim de posturi, Unitatea de management al ajutoarelor de stat pentru formare profesionala, denumita în continuare UMAS, condusa de un sef de serviciu, în cadrul Directiei Programe si Strategii Forta de Munca.

Regulamentul de organizare si functionare, structura organizatorica, numarul de posturi ale UMAS se stabilesc prin ordin al ministrului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Acordarea ajutoarelor de stat pentru formare profesionala se va realiza numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de stat stipulate în regulamentul CE nr. 68/2001 privind aplicarea art. 87 si 88 din Tratatul privind constituirea Comunitatii Europene si a legislatiei nationale în domeniul ajutorului de stat.


Sursa:Juridice.ro