În Monitorul Oficial nr. 626 din 27 august a.c. a fost publicat Regulamentul nr. 13/2014 al Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru modificarea şi completarea unor regulamente emise de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.


Citește acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


Integral

Art. I

La alineatul (1) al articolului 65 din Regulamentul nr. 13/2005 privind autorizarea şi funcţionarea depozitarului central, caselor de compensare şi contrapărţilor centrale, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 60/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 983 şi 983 bis din 4 noiembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, literele b) şi c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„b) pentru persoane juridice:

1. denumirea, codul unic de înregistrare (CUI pentru persoane juridice române sau cod unic similar pentru persoane juridice străine), sediul social ori noţiunea echivalentă din legislaţia aplicabilă, pentru persoane juridice străine, ţara, telefonul, faxul, adresa de e-mail;

2. număr de ordine în Registrul Comerţului, numărul contractului de custodie, dacă este cazul;

3. numele reprezentantului legal, în măsura în care este furnizat de persoana juridică, sau numele persoanei autorizate;

c) pentru deţinătorii fără personalitate juridică: denumirea entităţii, datele de identificare şi de contact ale reprezentantului legal, în măsura în care sunt furnizate de entitate, sau ale reprezentantului autorizat al acesteia; reprezentantul autorizat poate fi şi intermediarul autorizat care deţine conturile de instrumente financiare deschise în numele clienţilor persoanei juridice;“.

Art. II

Regulamentul nr. 1/2006 privind emitenţii şi operaţiunile cu valori mobiliare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 23/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 312 şi 312 bis din 6 aprilie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 alineatul (2), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins:

„a1)agent de plată – o instituţie financiară sau, după caz, depozitarul valorilor mobiliare, prin intermediul căruia emitentul ori ofertantul îşi îndeplineşte obligaţiile de plată în bani faţă de deţinătorii de instrumente financiare;“.

2. La articolul 2 alineatul (2), după litera f) se introduce o nouă literă, litera f1), cu următorul cuprins:

„f1)ex date – data anterioară datei de înregistrare cu un ciclu de decontare minus o zi lucrătoare, de la care instrumentele financiare obiect al hotărârilor organelor societare se tranzacţionează fără drepturile care derivă din respectiva hotărâre;“.

3. La articolul 4, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

4. La articolul 7, alineatele (1) şi (11) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

5.La articolul 17 alineatul (1) litera d), punctul 4 se abrogă.

6. La articolul 17 alineatul (1) litera d), punctul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

7. La articolul 17 alineatul (1), literele j) şi p) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

8. La articolul 17, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

9. La articolul 17 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:

10. La articolul 33, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

11.Articolul 34 se modifică şi va avea următorul cuprins:

12.La articolul 35, alineatul (3) se abrogă.

13.Articolul 36 se modifică şi va avea următorul cuprins:

14. La articolul 45, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

15. La articolul 49, alineatele (33), (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins: