Procurori ai Parchetului de pe langă Tribunalul Botosani au dispus inceperea urmaririi penale fata de trei persoane juridice si mai multe persoane fizice, sub aspectul savarsirii unor infractiuni de prejudiciu pentru bugetul de stat.

In cursul acestei zile, procurorii in colaborare cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie Suceava si Botosani, ai Direcţiei Generale Anticoruptie – Serviciul Anticoruptie Judetean Botosani, precum si cu cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Botosani, ai Detasamentelor Politiei de Interventie Rapida Suceava si Botosani au descins în 48 de locatii din municipiul Botosani si in 10 comune de pe raza judetului Botosani. In urma perchezitiilor efectuate la depozite, spatii comerciale si locuinte apartinand mai multor persoane fizice si juridice, au fost identificate instalatii clandestine pentru procurarea si imbutelierea bauturilor alcoolice spirtoase fabricate ilegal, alcool etilic, bauturi alcoolice.

Totodată, în aceste locaţii au fost efectuate controale economico-financiare de către cinci echipaje din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Botoşani, precum şi de un echipaj al Agenţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani.

Concomitent, au fost efectuate verificări de către echipe de poliţişti coordonate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani în alte judeţe, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Întreaga operaţiune s-a desfăşurat cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia de Informaţii Judeţene Botoşani.