Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus la data de 16 decembrie promovarea domnilor judecatori Elena Bianca Tandarescu si Florentin Sorin Dragut la Sectia civila si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Doamna Elena Bianca Ţăndărescu are în prezent calitatea de judecător la Curtea de Apel Bucureşti iar domnul Florentin Sorin Drăguţ are în prezent calitatea de judecător la Curtea de Apel Craiova.
Pentru cele două posturi vacante de la Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au candidat 10 magistraţi.

Potrivit dispoziţiilor art. 52 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, promovarea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face de către Consiliul Superior al Magistraturii, dintre persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
– au obţinut calificativul foarte bine la ultima evaluare;
– nu au fost sancţionaţi disciplinar;
– s-au remarcat în activitatea profesională;
– au o vechime în funcţia de judecător sau procuror de cel puţin 12 ani.
Condiţia de a fi îndeplinit numai funcţia de judecător în ultimii 2 ani la tribunale sau curţi de apel a fost declarată neconstituţională prin Decizia nr. 866/28.11.2006 a Curţii Constituţionale, astfel încât şi îndeplinirea funcţiei de procuror, în aceleaşi condiţii, dă dreptul magistratului să candideze pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.