Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) arata, intr-un comunicat remis astazi, ca nicio autoritate publica nu are caderea de a sugera solutii de urmat, cat timp se deruleaza o procedura legala, doar hotararile judecatoresti irevocabile avand putere de lege.
„Consiliul Superior al Magistraturii isi manifesta convingerea ca, si in continuare, principiul legalitatii este singurul reper care guverneaza institutiile statului, si nu afirmatiile publice care depasesc spatiul declaratiei politice”, se arata in comunicatul CSM.
Reprezentantii Consiliului precizeaza ca judecatorii si procurorii si-au exprimat prin vot optiunea electorala si au dat girul lor candidatilor care au intrunit cele mai multe voturi, iar candidatura pentru functia de membru al Consiliului a fost validata sau invalidata de catre filtrele independente de CSM, prevazute de lege, respectiv Comitetele Electorale Locale si Comitetul Electoral Permanent. Mai mult, se arata in comunicat, insusi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avut atributii pe care le-a exercitat cu simtul raspunderii si al legalitatii.

Sursa: Evenimentul Zilei