Cele cinci metode de control indirect al veniturilor impozabile au fost incluse in Codul de procedura fiscala iar in prezent procedura de aplicare este in curs de elaborare, a declarat Dragos Bogdan, vicepresedinte ANAF pentru HotNews.ro. De asemenea, se mai afla in curs de elaborare legislatia pentru impozitarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, a mai explicat acesta. Aceasta masura este inclusa si in Acordul cu FMI.
Procedura de aplicare a celor cinci metode de control indirect al averilor va fi publicata pana la sfarsitul anului prin Ordin al Presedintelui ANAF, a mai spus Dragos Bogdan.
HotNews.ro a detaliat la inceputul lunii octombrie proiectul legislativ pe acest subiect, publicat de catre ANAF. Vicepresedintele Agentiei a explicat, din nou, ca este vorba despre o serie de metode utilizate de catre majoritatea administratiilor fiscale din Uniunea Europeana. „Astfel, se poate vorbi despre o largire a bazei de impozitare”. Vor fi verificati, in special, contribuabilii din domeniile predispuse la evaziune fiscala, a mai precizat acesta.

Sursa: www.hotnews.ro