Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii ia in discutie, miercuri, situatia functiei de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, avand in vedere ca delegarea Lidiei Barbulescu expira din nou, la un an de la pensionarea judecatorului Nicolae Popa.
Sedinta de miercuri a CSM are loc in conditiile in care delegarea Lidiei Barbulescu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie expira in aceeasi zi, dupa ce a fost prelungita, pe 15 februarie, prin decizia Sectiei pentru Judecatori a Consiliului. Barbulescu a fost delegata initial pe 15 septembrie 2009, de Sectia pentru judecatori a CSM, in functia de presedinte al Inaltei Curti, pana pe 15 martie, insa, pentru ca presedintele Romaniei nu semnase decretul de numire a unui nou sef al instantei supreme, la momentul respectiv, delegarea acesteia a fost prelungita.
Delegarea sau prelungirea delegarii in functia de presedinte al ICCJ se poate face pentru o perioada de maximum sase luni sau pana la numirea, prin decret semnat de presedintele Romaniei, a unui nou presedinte pentru instanta suprema, propus de CSM.

Sursa: www.realitatea.net