Astazi are loc prima rectificare bugetara din acest an.  Sedinta de guvern in care se decide redistribuirea fondurilor a inceput la ora 10. Executivul va taia bani de la investitii si va aloca mai multe fonduri pentru Sanatate. Tot in sedinta de astazi, se decide in ce masura va fi subventionata caldura la iarna.
Guvernul va adopta asazi forma finala a rectificarii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale pentru 2010. Rectificarea bugetara va taia din alocatiile Educatiei, Apararii, Justitiei, Transporturilor, Agriculturii, si va suplimentea substantial fondurile Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii, pentru “evitarea declansarii unor conflicte sociale”.
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi in plus 4,36 miliarde lei, reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum si a pensiilor IOVR, indemnizatiilor reparatorii, alocatiilor de stat pentru copii, alocatiilor familiale, indemnizatiilor pentru cresterea copilului si altor ajutoare sociale, conform proiectului primei rectificari bugetare din acest an.
Ministerul Sanatatii va primi la randul sau inca 2,81 miliarde lei, reprezentand transferuri din bugetul de stat catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru acoperirea deficitului.
Sursa: www.realitatea.net