Tot mai multe banci au ales sa elimine din ofertele de creditare comisionul de rambursare anticipata. Restul institutiilor bancare, de voie, de nevoie vor fi obligate sa reduca, incepand cu 11 iunie, acest comision la 1% din valoarea imprumutului. Mai mult decat atat, daca proiectul de Ordonanta elaborata de ANPC va fi aprobat de Guvern, bancile vor trebui sa renunte la comisioane si pentru creditele in derulare, inclusiv pentru cele ipotecare.
Din luna iunie, toate bancile vor fi obligate sa plafoneze la 1% comisionul de rambursare anticipata, ca sa se alinieze unei directive europene. Autoritatile din Romania vor insa ca masura sa se aplice pentru toate tipurile de credit si pentru toate contractele de credit. Bancile in schimb nu sunt de acord cu aceste propuneri.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Constantin Cerbulescu a declarat pentru incont.ro ca in prezent documentul legislativ este in lucru, saptamana viitoare urmand sa aiba loc o intalnire atat cu reprezentantii bancilor cat si cu cei ai Ministerului Justitiei pe aceasta tema.
 
 
Sursa: www.incont.ro