Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor și mediului, al ministrului sănătății și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nr. 510/768/319/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, compoziția, fabricarea și etichetarea sucurilor din fructe și ale altor produse similare destinate consumului uman, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 660 din 17 septembrie 2003, se modifică și se completează după cum urmează:
1. După articolul 4 se introduce mențiunea privind transpunerea normelor comunitare, cu următorul cuprins:
„*
Prezentul ordin transpune Directiva 2001/112/CE a Consiliului din 20 decembrie 2001 privind sucurile de fructe și alte produse similare destinate consumului uman, publicată în Jurnalul Oficial al Comunității Europene L10 din 12 ianuarie 2002, astfel cum a fost modificată și completată prin Regulamentul (CE) nr. 1.182/2007 al Consiliului din 26 septembrie 2007 de stabilire a unor norme specifice cu privire la sectorul fructelor și legumelor și de modificare a directivelor 2.001/112/CE și 2.001/113/CE și a Regulamentelor (CEE) nr. 827/68, (CE) nr. 2.200/96, (CE) nr. 2.201/96, (CE) nr. 2.826/2000, (CE) nr. 1.782/2003 și (CE) nr. 318/2006 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2.202/96, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L273 din 17 octombrie 2007 și prin Directiva 2009/106/CE a Comisiei din 14 august 2009 de modificare a Directivei 2001/112/CE a Consiliului privind sucurile de fructe și alte produse similare destinate consumului uman, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 212/42 din 15 august 2009.“
2. La norme, articolul 6 se modifică și va avea următorul cuprins:
Anexele nr. 1–5 fac parte integrantă din prezentele norme.“
3. La norme, anexa nr. 1, partea I, punctul 1 litera b), al treilea paragraf se modifică și va avea următorul cuprins:
„Produsul astfel obținut trebuie să prezinte caracteristici organoleptice și analitice cel puțin echivalente cu cele ale unui tip mediu de suc obținut din fructe de aceeași specie în sensul lit. a). Valorile Brix minime pentru sucurile de fructe obținute din concentrate sunt indicate în anexa nr. 5.“
4.La norme, după anexa nr. 4 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 5, având cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin: