În Monitorul Oficial nr. 20 din 9 ianuarie a.c. a fost publicat Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 1/2018 pentru modificarea ordinelor preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale.

Art. I.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 56/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea AMARAD DISTRIBUŢIE – S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 26 iunie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. II.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 87/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea B.E.R.G. SISTEM GAZ – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 775 din 29 septembrie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. III.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 65/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea CORDUN GAZ – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din 28 iulie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. IV.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 40/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea COVI CONSTRUCT 2000 – S.R.L. publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 31 mai 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 4, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. V.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 60/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMÂNIA – S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 26 iunie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 5, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. VI.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 61/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea DISTRIGAZ VEST – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 26 iunie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 6, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. VII.

Anexa nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 22/2017 privind aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizată de Societatea ENGIE ROMÂNIA – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 221 din 31 martie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 7, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. VIII.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 57/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea GAZ EST – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 26 iunie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 8, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. IX.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 71/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea GAZ NORD EST – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din anexa nr. 9, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. X.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 66/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea GAZ VEST – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din 28 iulie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 10, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XI.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 67/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea HARGAZ HARGHITA GAZ – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din 28 iulie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 11, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XII.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 68/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea INSTANT CONSTRUCT COMPANY – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din 28 iulie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 12, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XIII.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 69/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea M.M. DATA-S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din 28 iulie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 13, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XIV.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 88/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea MĂCIN GAZ – S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 775 din 29 septembrie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 14, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XV.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 41/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea NOVA POWER & GAS – S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408 din 30 mai 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 15, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XVI.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 70/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea OLIGOPOL – S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 din 28 iulie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 16, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XVII.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 58/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea PROGAZ P&D – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 26 iunie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 17, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XVIII.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 89/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea Naţională de Gaze Naturale „ROMGAZ” – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 775 din 29 septembrie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 18, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XIX.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 59/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea SALGAZ – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 26 iunie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 19, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XX.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 90/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale realizate de Societatea TEHNOLOGICA RADION – S.R.L., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 775 din 29 septembrie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 20, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XXI.

Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 91/2017 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, realizate de Societatea TULCEA GAZ – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 775 din 29 septembrie 2017, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 21, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. XXII.

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 82/2015 privind stabilirea tarifelor reglementate pentru prestarea serviciului de distribuţie şi aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, realizate de Societatea Comercială GRUP DEZVOLTARE REŢELE – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 378 din 29 mai 2015, cu modificările ulterioare.

Art. XXIII.

Operatorii economici din sectorul gazelor naturale, prevăzuţi la art. I-XXI, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar compartimentele de resort din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei vor urmări respectarea acestuia.

Art. XXIV.

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 10 ianuarie 2018.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,

Dumitru Chiriţă