În Monitorul Oficial nr. 168 din 10 martie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 47/2014 al Agenţiei Naţionale Anti-Doping pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de audiere a sportivilor şi a personalului asistent al sportivilor care au încălcat reglementările antidoping.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE si CEDO | Drept Public


În extras

CAPITOLUL I

Cadru legislativ

Art. 1

Agenţia Naţională Anti-Doping, denumită în continuare Agenţia, prin Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent al sportivilor care au încălcat reglementările antidoping, organizează procedura de audiere pentru sportivul sau personalul asistent al acestuia învinuit de una dintre încălcările reglementărilor antidoping, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată, cu modificările ulterioare.

Art. 2

Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent al sportivilor care au încălcat reglementările antidoping, denumită în continuare Comisia de audiere, se constituie în conformitate cu art. 12 alin. (1) dinLegea nr. 227/2006, republicată, cu modificările ulterioare.

CAPITOLUL II

Organizare

Art. 3

(1) Comisia de audiere este compusă din 11 membri, după cum urmează:

a) preşedintele Agenţiei;

b) vicepreşedintele Agenţiei;

c) secretarul general al Agenţiei;

d) 3 reprezentanţi ai Agenţiei;

e) 3 reprezentanţi desemnaţi de Secretariatul General al Guvernului;

f) un reprezentant desemnat de Ministerul Tineretului şi Sportului;

g) un reprezentant desemnat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

(2) Preşedintele Comisiei de audiere este reprezentantul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Art. 4

(1) Membrii Comisiei de audiere prevăzuţi la art. 3 alin. (1) lit. d)–g) sunt numiţi prin ordin al preşedintelui Agenţiei.

(2) Durata mandatului membrilor Comisiei de audiere prevăzuţi la art. 3 alin. (1) lit. d)–g) este de un an, cu posibilitatea reînnoirii acestuia, la propunerea instituţiilor din care fac parte.

(3) Cu 30 de zile înainte de data încheierii mandatului prevăzut la alin. (2), Agenţia va declanşa procedura de numire a noilor membri, conform prevederilor art. 3.

Art. 5

Membrii Comisiei de audiere trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să fie cetăţeni români cu domiciliul în România;

b) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

c) să aibă o bună reputaţie şi pregătire profesională;

d) să nu fi suferit condamnări pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.

Art. 6

(1) Mandatul membrilor Comisiei de audiere încetează în următoarele situaţii:

a) renunţarea la calitatea de membru;

b) transferarea în cadrul altei autorităţi sau instituţii publice;

c) prin revocare de către instituţia care i-a desemnat;

d) neîndeplinirea obligaţiilor ce le revin în raport cu obiectivele Agenţiei;

e) deces;

f) pierderea calităţii pentru care au fost numiţi.

(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) se numeşte un nou reprezentant, al cărui mandat durează până la expirarea mandatului celui în locul căruia a fost numit.

Art. 7

Pentru asigurarea condiţiilor organizatorice necesare desfăşurării activităţii Comisiei de audiere, activitatea de secretariat este asigurată de către unul dintre reprezentanţii Agenţiei, desemnat prin ordin al preşedintelui Agenţiei.

CAPITOLUL III

Funcţionare

Art. 8

Comisia de audiere se întruneşte la solicitarea preşedintelui.

Art. 9

Convocarea membrilor Comisiei de audiere se face în scris, cu minimum 5 zile calendaristice înainte de data şedinţei, prin grija secretariatului, care va transmite fiecărui membru invitaţia de participare.

Art. 10

Şedinţele Comisiei de audiere nu sunt publice.

Art. 11

Şedinţele Comisiei de audiere sunt conduse de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de către o persoană din conducerea Agenţiei ori decanul de vârstă dintre ceilalţi membri prezenţi, împuternicit de către preşedintele Comisiei de audiere.

Art. 12

(1) Comisia de audiere este legal întrunită în prezenţa a minimum 6 membri, iar deciziile se adoptă cu votul a jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi.

(2) În caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui sau, în absenţa acestuia, cel al înlocuitorului de drept care conduce şedinţa este hotărâtor.

(3) În situaţia în care nu este întrunit cvorumul necesar prevăzut la alin. (1), şedinţa se amână pentru cel mult 10 zile calendaristice.

(4) Decizia adoptată este obligatorie pentru toţi membrii Comisiei de audiere, membrii care au votat împotrivă putându-şi consemna opinia separată în procesul-verbal al şedinţei respective.

(5) Membrii Comisiei de audiere îşi exercită mandatul potrivit legii. Ei răspund pentru activitatea lor în mod solidar, cu excepţia celor absenţi şi a celor care au votat împotriva unei decizii şi au consemnat opinia separată în procesul-verbal.

Art. 13

(1) La şedinţele Comisiei de audiere participă, în calitate de observator, un reprezentant al federaţiei sportive naţionale la care sportivul sau persoana din cadrul personalului asistent al sportivului suspectat/suspectată de încălcarea reglementărilor antidoping este legitimat/legitimată.

(2) Reprezentantul federaţiei sportive naţionale la care sportivul sau persoana suspectată de încălcarea reglementărilor antidoping este legitimat/legitimată se numeşte cu minimum 5 zile calendaristice înainte de data şedinţei Comisiei de audiere.

(3) Reprezentantul federaţiei sportive naţionale la care sportivul sau persoana suspectată de încălcarea reglementărilor antidoping este legitimat/legitimată nu are calitatea de membru al Comisiei de audiere şi nu are drept de vot.

Art. 14

Pentru fiecare şedinţă a Comisiei de audiere se întocmeşte câte un proces-verbal ce se consemnează în registrul de procese-verbale, fiecare proces-verbal fiind semnat de membrii prezenţi la şedinţă, de sportiv ori de persoana suspectată de încălcarea reglementărilor antidoping şi/sau de reprezentantul acestora, de martorii audiaţi în cauză, precum şi de reprezentantul federaţiei sportive naţionale la care sportivul sau persoana suspectată de încălcarea reglementărilor antidoping este legitimat/legitimată. Registrul de procese-verbale se păstrează la secretariatul Comisiei de audiere.