In MO 457/2012 a fost publicata Legea nr. 113/2012 privind aprobarea OG 25/2011 pentru modificarea art. 7 din OG 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal.

Potrivit prevederilor actului normativ menţionat mai sus, pentru contribuabilii care au înscrise date în cazierul fiscal, acestea vor fi scoase din evidenţă şi dacă se află una în următoarele situaţii:

– contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidenţă este data reactivării contribuabilului în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru cazul în care nu şi-a îndeplinit, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligaţie declarativă prevăzută de lege sau data împlinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării contribuabilului în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru sustragerea de la efectuarea inspecţiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia sau în cazul în care organele fiscale au constatat că nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat, potrivit procedurii stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Aceste prevederi sunt aplicabile şi reprezentanţilor legali;

– decesul, respectiv radierea contribuabilului. În situaţia radierii unei persoane juridice declarate inactive anterior radierii, inactivitatea fiscală înscrisă în cazierul fiscal al reprezentantului legal se scoate din evidenţa acestuia la data împlinirii unui termen de un an de la data radierii contribuabilului.

Sursa: DGFP Vâlcea