In decursul ultimilor ani, Statutul profesiei de avocat a suferit numeroase modificari importante. Acestea sunt ratiunea pentru care Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dispus republicarea Statutului, prin prevederile articolului II al Hotararii nr. 15/2011, din 15 septembrie 2011.

Documentul actualizat este esenţial avocatilor practicanti, cu atat mai mult cu cat republicarea se lasa asteptata. Pentru a veni în sprijinul specialiştilor in drept, Editura C.H. Beck a publicat recent, in Colectia LaZi, volumul Legislatia privind profesia de avocat care contine urmatoarele acte cu modificarile si completările la zi:

1.Legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat

2.Statutul profesiei de avocat

3.Codul deontologic al avocatilor din Uniunea Europeana

4.Regulamentul de organizare si functionare a U.N.B.R. si de desfasurare a sedintelor Consiliului U.N.B.R.

5.Regulamentul–cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice

6.Programul de pregătire profesionala continua a avocatilor pe perioada iunie 2011 – iunie 2015

Pana la republicarea in Monitorul Oficial a Statutului profesie de avocat, va invitam sa consultati documentul integral în Legalis (CLICK AICI pentru a vizualiza Statutul profesiei de avocat).