A fost modificat Art. 3 din Normele Metodologice de aplicare a mecanismului de compensare de catre APIA a debitelor si creantelor beneficiarilor Fondului european de garantare agricola si ai Fondului european agricol de dezvoltare rurala, precum si ai fondurilor de la bugetul de stat.

In continuare puteti observa modificarile pe Articolul 3 din Norme (parte integranta din Ordinul 66/2011), asa cum pot fi acestea vizualizate in Biblioteca Legislativa online Legalis 2.0.

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie

Norme Metodologice ….. Art. 3

(1) Creanţele bugetare se sting prin compensare cu creanţele beneficiarului respectiv, până la concurenţa celei mai mici sume, când ambele părţi dobândesc reciproc atât calitatea de creditor, cât şi pe cea de debitor.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), creanţele bugetare rezultate din activitatea de promovare a produselor agricole pe piaţa internă şi în ţări terţe şi din activitatea de promovare a vinurilor în ţări terţe, asigurate cu garanţii suficiente, nu sunt supuse prezentelor norme metodologice.

(3) Compensarea se face din oficiu, înainte de efectuarea oricărei plăţi aferente sprijinului financiar acordat, numai pentru creanţele reciproce, constatate de către APIA faţă de beneficiarii sprijinului financiar, rezultate în mod direct din derularea formelor de sprijin pentru implementarea cărora este responsabilă.

(3) Compensarea se face din oficiu, înainte de efectuarea oricărei plăţi aferente sprijinului financiar acordat, numai pentru creanţele reciproce, constatate de către APIA faţă de beneficiarii sprijinului financiar, rezultate în mod direct din derularea formelor de sprijin pentru implementarea cărora este responsabilă, după adaptarea sistemului informatic al acesteia, dar nu mai târziu de 1 iulie 2011.

modificat de
Ordin nr. 89/2011 – pentru modificarea alin. (3) al art. 3 din Normele metodologice de aplicare a mecanismului de compensare de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a debitelor şi creanţelor beneficiarilor Fondului european de garantare agricolă şi ai Fondului european agricol de dezvoltare rurală, precum şi ai fondurilor de la bugetul de stat, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 66/2011 din 20 aprilie 2011, M. Of. 282/2011 ;

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie