Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Tirgu Mures efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul H. G., avocat in cadrul Baroului Mures, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
La data de 26 martie 2011, inculpatul H. G., în calitate de avocat în cadrul Baroului Mureş, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 2.000 lei, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, astfel încât acel procuror să nu propună instanţei competente arestarea preventivă pentru 29 de zile a soţului denunţătoarei şi totodată să dispună restituirea autoturismului aflat sub sechestru asigurător. La data de 27 martie 2011, inculpatul H. G. a primit de la denunţătoare suma pretinsă de 2.000 lei în scopul sus menţionat.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 1 aprilie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 2 aprilie 2011, inculpatul urmează a fi prezentat Curţii de Apel Tîrgu Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sursa: DNA