Garda Financiara Bucuresti, impreuna cu echipele mobile ale Autoritatii Nationale a Vamilor si cu sustinerea echipelor speciale ale Jandarmeriei, a derulat in perioada 7-11 martie a.c. controale succesive la complexul Europa din Capitala cu scopul de a combate faptele de evaziune fiscala si de a descuraja actele de comert ilicit.

In cele 5 zile de activitate sustinuta, comisarii sectiei Bucuresti a Garzii Financiare au confiscat 128 tone de marfuri constand in articole de imbracaminte, de incaltaminte si jucarii, pentru care nu existau documente legale de provenienta. Cea mai mare cantitate (40 de tone) a fost confiscata in prima zi, vineri fiind identificate inca 8 tone de marfa in spatiile care fusesera deja inchise sau sigilate. In plus, mare parte din acestemarfuri era contrafacuta, fiind aplicate embleme ale unor marci cunoscute pe articole confectionate din materiale de calitate slaba. Valoarea estimata a produselor confiscate se ridica la aproximativ 560.000 euro.

In data de 11 martie, la operatiunile Garzii Financiare din complexul Europa au participat si reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Directiei de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (pompieri), care au constatat pe rand faptul ca marfurile comercializate sunt de calitate indoielnica, consumatorii nefiind informati asupra naturii acestor marfuri, ca zona de comercializare este insalubra atat din punctul de vedere al comercializarii, cat si al accesului, neexistand printre altele un contract cu o firma de salubritate si ca nu exista avize de functionare atat din partea Sanatatii Publice, cat si din partea Pompierilor.

Sursa: ANAF