In urma denuntului formulat de un politist de frontiera din cadrul P.T.F. Giurgiu – Rutier, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Giurgiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul tehnic al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.) au prins in flagrant un cetatean bulgar care a incercat sa ofere suma de 1.000 euro cu titlu de mita, pentru a nu raspunde penal pentru incalcarea legislatiei privind frontiera de stat.

In fapt, sambata, 15 ianuarie a.c., la P.T.F. Giurgiu – Rutier s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul bulgar A. Ahmed, care calatorea insotit de alte patru persoane, un cetatean turc si trei bulgari.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra autoturismului, in doua cutii din carton, au fost gasite mai multe documente de identitate emise de autoritatile bulgare pe numele altor persoane, existand suspiciunea ca sunt falsificate.

In acest context, A. Ahmed i-a promis ofiterului suma de 1.000 euro pentru a nu dispune masurile legale ce se impuneau si a le permite intrarea pe teritoriul Romaniei.

Politistul de frontiera a sesizat ofiterii D.G.A. care au organizat flagrantul, ocazie cu care A. Ahmed a fost surprins in timp ce oferea acestuia suma de 1.000 euro.

In cauza s-a dispus retinerea cetateanului bulgar A. Ahmed pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta de art. 255 din Codul Penal, ulterior fiind emis de catre instanta mandat de arestare preventiva pe 29 de zile.

Sursa: Infolegal