Transformarea Casei Poporului in mall, legalizarea prostitutiei, taierea salariilor preotilor din bugetul de stat, desfiintarea TVR3 si TVR info, suspendarea ziarelor si inlocuirea denumirii de „rom” cu „tigan”. Sunt cateva dintre propunerile deputatului PDL Silviu Prigoana care-l plaseaza in topul parlamentarilor cu initiative trasnite si care i-au adus, in 2010, premiul „Pericol legislativ in actiune” decernat de Alianta pentru o Romanie Curata.
Nu este insa singurul ales care s-a remarcat in acest fel. Colegul sau de partid Alin Popoviciu a vrut sa bage vrajitoria in nomenclatorul profesiilor liberale. In top a intrat și senatorul PNL Ioan Ghise care a depus un proiect de lege prin care vrea nici mai mult, nici mai putin decat pedepsirea „reflectiilor” de presa.
Efervescenta legislativa a lui Silviu Prigoana
Tonul l-a dat inca de la inceputul anului Silviu Prigoana, lansand un proiect de lege potrivit caruia Casa Poporului sa fie transformata in mall, iar senatorii si deputatii sa fie „transferati”  in sediul Bibliotecii Nationale. PDL-istul a sustinut chiar ca sunt si investitori dispusi sa transforme Palatul Parlamentului intr-un paradis al cazinourilor, insa nu si-a convins nici macar colegii de partid sa-i voteze initiativa.
Prigoana a perseverat insa, „lovind” cu legalizarea prostitutiei, mai ales ca avea si girul soacrei. Astfel, potrivit initiativei, prostituatele s-ar transforma in persoane fizice autorizate, iar bordelurile in societati comerciale cu tarifele la vedere. Nici de aceasta data, PDL-istii n-au fost prea entuziaști, lui Prigoana ramanandu-i doar sa se multumeasca cu sprijinul sotiei, Adriana Bahmuteanu.
Efervescenta legislativa a deputatului PDL a produs inca o initiativa controversata: modificarea legii CNA astfel incat Consiliul sa acorde licentele pentru tiparirea sau gazduirea pe servere a publicatiilor si chiar sa decida suspendarea lor.  Proiectul de lege a fost propus de Prigoana dupa ce n-a reusit, potrivit  expunerii de motive, sa gaseasca raspunsuri la intrebari precum „Cine poate fi ziarist?”, „Polemica are niste reguli, macar cate sunt la box? Ce este insulta? Ce este calomnia? Ce este dezinformarea?”.
Sursa: www.evz.ro