HG privind modelul, continutul si modalitatea de depunere a declaratiei unice, care a fost introdusa de la 1 ianuarie 2011, a fost publicata in MO in ultima zi din anul 2010.
Firmele si persoanele fizice care au angajati vor depune, incepand din acest an, o declaratie unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta persoanelor asigurate.
Formularul 112 va fi depus online, prin intermediul portalului e-Romania, incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere pana la 25 februarie 2011.
Prin exceptie de la regula, aceasta declaratie va putea fi depusa si pe suport de hartie inca o jumatate de an, pana la 1 iulie 2011, se arata in actul normativ publicat in Monitorul Oficial.
Instructiuni de completare, a declaratiei unice

Noul formular este destul de complicat si este recomandabil ca persoanele responsabile cu completarea acestuia sa se documenteze inainte. Gasiti instructiunile de completare in Monitorul Oficial Partea I, Nr. 897 din 31 decembrie 2010 sau pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala www.anaf.ro, unde se afla o trimitere spre informatiile despre formularul 112 chiar de pe prima pagina.
Termenul de depunere a declaratiei este data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza impozitele si contributiile sociale.
Contribuabilii vor completa anexele dupa modul specificat de Ministerul de Finante.
Anexa 1 cuprinde declaratiile privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Aici trebuie completate sectiunea „Date de identificare a platitorului”, dupa care cea privind „Creantele fiscale”.
Sursa: www.evz.ro