Viata intima a detinutilor a ajuns o prioritate pentru Guvern. Autoritatile au emis recent normele de aplicare a legii pentru executarea pedepselor. Una dintre noutati: vizitele intime ale condamnatilor au devenit drepturi reglementate si nu mai sunt privite ca facilitati. Vizitele intime in penitenciar erau pana acum doar un favor pentru detinutii cuminti, adica pentru cei care munceau sau nu luat sanctiuni. Guvernul a schimbat insa regulile. Acum, vizitele sunt un drept pentru toti cei sunt condamnati definitiv. Si, ca orice drept, presupune si obligatii.
Pentru a beneficia de o vizita intima, detinutii trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa nu fie cercetati in alte dosare penale, sa nu fi primit sanctiuni in penitenciar si sa participe la activitati educative sau productive.
Cand si cum se acorda vizitele?
„Persoanele private de liberate pot beneficia trimestrial de vizite intime, cu durata a doua ore, prin exceptie, cei care se casatoresc in penitenciar au dreptul la astfel de vizite lunar”, a declarat purtatorul de cuvant Penitenciarul Rahova, Adrian Blidaru.
La Rahova, de exemplu, sunt 15 astfel de vizite intr-o luna. Cei care solicita intalniri intime cu concubini trebuie sa demonstreze ca exista o relatie de durata.
Sursa: www.realitatea.net