ANCOM supune astazi consultarii publice proiectul de decizie privind alocarea si utilizarea numerelor nationale scurte pentru servicii cu valoare adaugata de interes general si proiectul de decizie privind unele masuri in domeniul resurselor de numerotatie si resurselor tehnice.
Autoritatea a propus completarea Planului National de Numerotatie prin deschiderea unui nou subdomeniu de numere nationale scurte, de forma 14vxy.
Acestea vor fi destinate serviciilor cu valoare adaugata de interes general si supune consultarii publice proiectul de decizie privind alocarea si utilizarea acestora.
Numerele se vor aloca furnizorilor de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, putand fi utilizate de catre respectivii furnizori de servicii de comunicatii electronice, pentru furnizarea propriilor servicii, sau asignate altor furnizori de servicii cu valoare adaugata de interes general.
Si pentru servicii tehnico – profesionale
Alaturi de accesul la serviciile de informare din diverse domenii de activitate vor putea fi furnizate si servicii de consultanta cu caracter tehnico-profesional, respectiv servicii care faciliteaza exprimarea unor optiuni, opinii ori efectuarea unor donatii sau plata anumitor servicii etc.
Sursa: www.evz.ro