Intr-o scrisoare datand din 11 noiembrie, Ministerul Justitiei (MJ) a a aratat ca deciziile Tribunalului Valcea si a Tribunalului Calarasi, prin care retinerea a 25% din indemnizatia de concediu a bugetarilor este ilegala, pun in pericol stabilitatea statului de drept, din perspectiva depasirii limitelor puterii judecatoresti prin ignorarea jurisprudentei CEDO si CCR, potrivit unui comunicat de presa remis catre Avocatnet.ro. Insa, MJ precizeaza, totodata, ca nu s-a facut referire la sanctionarea disciplinara a judecatorilor respectivi.
Imediat dupa pronuntarea sentintelor, MJ a solicitat evaluarea aspectelor semnalate din perspectiva declansarii unor eventuale verificari ale Inspectiei Judiciare, fata de comportamentul profesional al unor instante care, in opinia Ministerului Justitiei, au ignorat atat jurisprudenta Curtii Constitutionale, cat si o buna parte din jurisprudenta CEDO.
Insa, MJ precizeaza ca documentul a survenit unor sesizari similare adresate Inspectiei Judiciare a CSM, organ independent de Ministerul Justitiei, incepand cu luna aprilie 2010.

Sursa: Avocatnet