Dupa ce premierul Emil Boc a prezentat Legea Educatiei in plenul reunit al celor doua Camere, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a anuntat ca liberalii intentioneaza sa depuna inca o motiune de cenzura.
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean (PDL), presedinte de sedinta al plenurilor reunite de joi, a supus votului aprobarea ordinii de zi cu asumarea raspunderii. Anterior, reprezentantii Opozitiei au cerut verificarea cvorumului, in conditiile in care ar fi fost nevoie de prezenta majoritatii parlamentarilor pentru acest lucru. Oltean a respins aceasta argumentatie invocand articolul 8 din Regulamentul sedintelor comune care stipuleaza ca proiectul ordinii de zi este supus aprobarii Parlamentului prin votul deschis al jumatate plus unu din deputatii si senatorii prezenti, coroborat cu articolul care prevede ca presedintele de sedinta dispune verificarea cvorumului, daca apreciaza ca este necesar. “Apreciez ca nu este necesar”, a spus Oltean.

Proiectul ordinii de zi a fost votat, astfel, de toti parlamentarii prezenti, cu o singura exceptie, un vot contra. La momentul votului, parlamentarii Opozitiei parasisera deja sala. Opozitia a decis sa nu participe la sedinta de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei intrucat legea nu ar intruni criteriile pentru asumare si nu s-a respectat nici procedura la dezbatere din Parlament.
Ulterior, dupa ce premierul Emil Boc a prezentat Legea Educatiei in plenul reunit al celor doua Camere, in absenta Opozitiei, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a anuntat ca liberalii intentioneaza sa depuna inca o motiune de cenzura.

Sursa: www.realitatea.net