Proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice – care a facut multe valuri la inceputul anului in mediile bancare si in dezbaterea publica – s-a impotmolit in Parlament si acolo va ramane cel putin pentru o vreme, in conditiile in care Banca Nationala si-a exprimat pe diferite canale opozitia fata de acest demers.
Veronica Raducanescu, directorul Directiei reglementare si autorizare din BNR, a afirmat ca din punctul de vedere al institutiei sale legea este “neoportuna”, sustinand ca aceasta ar conduce la escaladarea riscului de neplata si ar avea un impact negativ asupra relansarii procesului de creditare.
Adoptat deja de Senat, proiectul a ajuns la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, dupa ce a primit aviz negativ de la Comisia de politica economica.
“Din ultimele discutii, am inteles ca proiectul a fost respins in comisia decidenta de la Camera si s-a luat hotararea sa nu fie promovat mai departe. Chiar si in cadrul discutiilor cu FMI a existat recomandarea sa lasam pentru mai tarziu aceasta initiativa legislativa”, a declarat pentru ZF Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Sursa: www.zf.ro