Guvernul a decis restructurarea şi extinderea programului „Prima casă”, adoptând normele de aplicare a acestuia, a anunţat premierul Emil Boc.

Primul-ministru anunţa anterior că Executivul urmează să modifice programul „Prima casă”, în sensul oferirii de garanţii guvernamentale de până la 70-75.000 euro pentru persoanele fizice care doresc să-şi construiască o locuinţă de la zero, urmărindu-se astfel crearea de locuri de muncă în construcţii.

De asemenea, el menţiona că şi în anul 2010 prin programul „Prima casă” se vor acorda garanţii de stat pentru achiziţia de locuinţe gata construite, dar la un plafon mai redus decât în cazul locuinţelor noi.

Membrii Cabinetului vor discuta pe marginea unui proiect de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României.

Premierul Emil Boc a precizat că Guvernul va adopta proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru acordarea de garanţii de stat autorităţilor locale care accesează fonduri comunitare.

Sursa: http://www.agerpres.ro