Experţii Comisiei Europene au început marţi, 12 ianuarie misiunea de evaluare a progreselor înregistrate de România la capitolul Justiţie, în vederea elaborării Raportului intermediar din luna februarie.

Evaluarea vizează îndeplinirea obiectivelor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu vizita la Ministerul Justiţiei.

Echipa de experţi se va întâlni cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate, ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ai Consiliului Naţional al Magistraturii şi ai Ministerului Public.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat că acest an constituie o şansă extraordinară în vederea eliminării mecanismului de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei pentru România.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a precizat că alegerile de la CSM sunt un pas înainte pentru consolidarea sistemului judiciar.

La rândul său, noul preşedinte al CSM, judecătoarea Florica Bejinaru, a declarat că toţi cei care lucrează în acest domeniu trebuie să facă eforturi pentru ca sistemul judiciar din România să fie pus alături de celelalte sisteme din ţările membre ale Uniunii Europene.

Sursa: Radio Romania Actualitati