Institutul National de Control Intern din România (INCIR), impreuna cu partenerii organizatorici va invita sa participati la cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Antifrauda si Anticoruptie, cu tema: Tehnici de prevenire, detectare si investigare a faptelor de coruptie si a fraudelor.

conf-anticoruptieEvenimentul va avea loc la Bucuresti, Hotel Marshal Garden, luni, 28 martie 2016, in intervalul orar 9:30 – 16:30.

Prezentarile academice pot fi publicate in  Revista de Control Intern, editata de  Institutul National  de Control Intern.

Conferinta profesionala isi propune sa dezbata intr-un cadru de dialog constructiv si participativ, bazat pe dialog de idei, teme de interes si de actualitate din buna practica de antifrauda si anticoruptie, reunind experti cu vasta expertiza.

Printre temele pe care le analizam in aceasta editie, regasim, fara a fi limitative: spalarea banilor; recuperarea produsului infractiunilor; utilizarea instrumentelor, tehnicilor si tacticilor de investigare a faptelor de coruptie si a fraudelor; FCPA – Foreign Corrupt Practices Act; implementarea unor masuri adecvate de prevenire si descurajare a fraudelor si a faptelor de coruptie; ratiuni, tipologii si motivatii ale celor care comit fapte de acest gen; tehnici si mecanisme antifrauda si anticoruptie; modele operationale; SNA – Strategia Nationala Anticoruptie; investigatii interne; studii de caz cu practici adecvate antifrauda si anticoruptie; riscuri si implicatii juridice in investigarea faptelor de coruptie si de frauda; mecanisme de management al evenimentelor de frauda.

Evenimentul se va desfasura ca un workshop profesional, cu sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri, reunind profesionisti in antifrauda, anticoruptie, oficiali din ministere, practicieni in control intern, managementul riscului, guvernanta corporativa, conformitate, audit, forensics, din sectorul public si privat, reprezentanti din banci si sectorul financiar, judecatori, procurori, avocati, persoane interesate de subiect si tematicile dezbatute.

Prin lectorii prezenti, temele si tematicile diverse de dezbatere, oportunitatile de networking si de actualizare cu noutatile si bunele practici in domeniu, evenimentul, aflat la a doua editie, se anunta a fi unul de succes si de referinta in mediul profesional din România.

LECTORI IN CADRUL EVENIMENTULUI

Thomas Firestone, Partener Baker&McKenzie LLP Washington, DC, SUA – Implementarea adecvata si conformitatea cu legislatia Foreign Corrupt Practices Act
Devon Mahoney, Agent Special Biroul Federal de Investigatii (FBI), SUA – Tehnici si bune practici in investigatiile speciale
Neil McGregor, Partener Coordonator McGregor&Partners – Accidente gata sa se intample: Studii de caz si proceduri neadecvate in prevenirea darii/ luarii de mita
Cosmin Serbanescu, Presedinte Institutul National de Control Intern din Romania – Tehnici si tactici in prevenirea si detectarea fraudelor
Tracey Walker, Manager Senior KPMG Romania- Forensic si
Claudiu Chirita Manager KPMG Romania – Forensics – Perspectiva locala a cercetarii globale a KPMG din anul 2015 legata de mita si coruptie

(Prezentarea se va concentra pe constatarile cercetarii legate de Romania. Vor fi prezentate, de asemenea, concluziile cercetarii legate de Romania si de regiune, prezentandu-se particularitatile mediului antifrauda si anticoruptie din Romania.)

Camelia Bogdan – Judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Recuperarea produsului infractiunii in cauzele de coruptie si de frauda financiara.
Mirela Iovu – Vicepresedinte CEC Bank – Rolul functiei de conformitate in cadrul sistemului de control intern
Mihai Mares – Partener Coordonator Mares/Danilescu/Mares – Spalarea banilor. Aspecte teorectice si practice.
Antoniu Obancia – Partener Zamfirescu Racoti & Partners – Specificul masurilor preventive in materia infractiunilor de coruptie si de frauda.
Alexandra Lancranjan – Procuror Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2, Bucuresti – Utilizarea instrumentelor web si a surselor deschise de informare in investigarea faptelor de coruptie si a fraudei fiscale.
Marius Patrascanu – Partener Coordonator Maravela si Asociatii – Tehnici si mecanisme anti-frauda in domeniul corporativ, comercial si contractual.
Andreea Grigore Sef Serviciul Anticoruptie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Admin. Publice si Dana Ignat Manager Public in cadrul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Admin. Publice – Implementarea SNA – Strategiei Nationale Anticoruptie la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si la nivelul administratiei publice locale.
Nicolae Ghioca Manager Sector Public Star Storage – Gestiunea documentelor si a inregistrarilor in organizatie – instrument al bunelor practici pentru controlul intern.

Taxe de Inregistrare:
Inregistrare dupa data de 01.03.2016 – 450 RON
Inregistrare pana la data de 01.03.2016 – 400 RON
Cursanti Clienti Colaboratori – 350 RON
Membri INCIR (inscrisi pana la data de 25.01.2016) – 250 RON
Studenti (ai universitatilor partenere, cu media generala peste 8) – GRATUIT

Nota: Preturile includ TVA, pauze de cafea, masa de pranz si documentele conferintei. Inscrierea la conferinta se face pe baza completarii Formularului de inregistrare. Se ofera discount de grup.

Inscrie-te aici la Conferinta Nationala Antifrauda si Anticoruptie, editia a II-a, Bucuresti, 28 martie 2016

Pagina oficiala a evenimentului poata fi accesata aici.

Participantii primesc, pe baza de solicitare prealabila, CERTIFICAT DE PARTICIPARE emis de Institutul National de Control Intern cu 7 credite de educatie profesionala continua.

INSTITUTUL NATIONAL DE CONTROL INTERN este o organizatie profesionala, independenta si autonoma, cu personalitate juridica de drept privat, avand ca obiectiv principal sa promoveze, sa reprezinte, sa organizeze, sa coordoneze si sa dezvolte identitatea si recunoasterea publica a profesiei de Practician in Control Intern in Romania.

Institutul National de Control Intern din Romania acorda certificari si distinctii profesionale, organizeaza conferinte si evenimente pe teme de control intern si audit intern, furnizeaza programe de pregatire si perfectionare profesionala, editeaza studii, lucrari si ghiduri de control intern si dezvolta competentele persoanelor aflate la inceput de cariera in control intern prin intermediul ACADEMIEI DE CONTROL INTERN.