În Monitorul Oficial nr. 732 din 30 septembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 2032/2015 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru stabilirea unor măsuri speciale de înregistrare în Registrul prim-cumpărătorilor de lapte.


Nou în Legalis – Codul de procedură penală. Comentariu pe articole . Accesează volumul!


În extras

Art. 1.

(1) Cumpărătorii de lapte de vacă aprobați și înscriși în registrul cumpărătorilor, administrat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 695/2008*) privind stabilirea Condițiilor de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă și a formularului de cerere pentru aprobarea și înscrierea acestora în Registrul cumpărătorilor, cu modificările și completările ulterioare, și neînregistrați de facto în Registrul prim-cumpărătorilor de lapte potrivit prevederilor art. 1 alin. (3) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1.638/2015 pentru stabilirea condițiilor și a procedurii de înregistrare în Registrul prim-cumpărătorilor de lapte pot depune, în termen de 60 zile de la data publicării prezentului ordin, documentele prevăzute la art. 1 alin. (3) din același ordin, împreună cu o declarație pe propria răspundere care să cuprindă motivele justificate ale nerespectării termenului prevăzut la art. 1 alin. (3) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1.638/2015.

(2) După expirarea termenului menționat la alin. (1), cumpărătorii de lapte de vacă aprobați și înscriși în Registrul cumpărătorilor, conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 695/2008, și neînregistrați de facto în Registrul prim-cumpărătorilor de lapte potrivit prezentului ordin se pot înscrie cu respectarea condițiilor și procedurii de înregistrare prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1.638/2015 și în baza cererii prevăzute la art. 2 lit. b) din aceeași anexă, întocmită conform modelului din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării nr. 1.638/2015.

Art. 2.

Prin excepție de la prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1.638/2015, cooperativele, asociațiile și grupurile de producători de lapte, fie că este vorba sau nu de un transfer de proprietate a laptelui crud de la producător către organizația de producători, în cazul cedării producției membrilor în vederea comercializării către una sau mai multe întreprinderi care tratează ori prelucrează laptele sau alte produse lactate, nu au obligativitatea de a deține autorizație/document de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.