În Monitorul Oficial nr. 730 din 29 septembrie a.c. a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 38/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora pentru obiectivul convergență.


Nou în Legalis – Codul de procedură penală. Comentariu pe articole . Accesează volumul!


În extras

Articol unic.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora pentru obiectivul convergență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 413 din 17 iunie 2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. La articolul 2 alineatul (3), după litera l) se introduce o nouă literă, litera l1), cu următorul cuprins:

„l1) proiect retrospectiv — proiect aflat în stadiu de execuție de minimum 90% realizat cu surse de finanțare de la bugetul de stat sau împrumuturi contractate de la instituții financiare internaționale care pot face obiectul rambursării de la Comisia Europeană;”.

2. La articolul 111, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Pe tot parcursul exercițiului bugetar, soldul sumelor alocate din venituri din privatizare ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management, prin intermediul Autorității de certificare și plată, determinat ca diferență între totalul sumelor alocate și totalul sumelor restituite Ministerului Finanțelor Publice, nu poate depăși plafonul maxim de 6 miliarde lei sau echivalent.”

3. La articolul 13, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) și (6), cu următorul cuprins:

„(5) Prin excepție de la prevederile alin. (1), Autoritatea de management POS Transport poate încheia contracte de finanțare a căror valoare poate determina depășirea sumelor alocate în euro la nivel de program operațional din Fondul european de dezvoltare regională/Fondul social european/Fondul de coeziune și cofinanțare de la bugetul de stat în limita sumelor aferente proiectelor retrospective.
(6) În cazul proiectelor retrospective pentru care s-au încheiat contracte de finanțare potrivit prevederilor alin. (5), în bugetele prevăzute la art. 5 alin. (2) se includ numai creditele de angajament necesare finalizării obiectivelor de investiții preluate în finanțare în cadrul POS Transport și creditele bugetare necesare achitării părții rămase de executat din obiectivele de investiții preluate în finanțare în cadrul POS Transport.”