În Monitorul Oficial nr. 548 din 23 iulie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 1343/2015 al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice privind aprobarea Instrucţiunilor de completare a fişelor de autoevaluare pentru serviciile sociale din domeniul protecţiei victimelor violenţei în familie.


Cea mai așteptată lucrare a acestui an. Codul de procedură penală. Comentariu pe articole , disponibilă acum în Legalis® . Accesează volumul!


În extras
Art. 1.

(1) Pentru completarea formularului standard, aprobat prin anexa nr. 9 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 118/2014, cu punctajul aferent standardelor minime de calitate, se acordă câte un punct pentru fiecare condiţie/criteriu care trebuie îndeplinit obligatoriu.

(2) Punctajul minim obligatoriu pentru fiecare categorie de serviciu din domeniul protecţiei victimelor violenţei în familie este prevăzut în fişele de autoevaluare menţionate la art. 2—4.

Art. 2.

(1) Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie funcţionează în baza Ordinului ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 383/2004 privind aprobarea standardelor de calitate pentru serviciile sociale din domeniul protecţiei victimelor violenţei în familie.

(2) Fişa de autoevaluare pentru centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie care cuprinde punctajul minim obligatoriu este prevăzută în anexa nr. 1.

(3) Pentru a obţine licenţa de funcţionare, centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie trebuie să obţină un punctaj de 33 de puncte.

Art. 3.

(1) Centrul de recuperare pentru victimele violenţei în familie funcţionează în baza Ordinului ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 383/2004.

(2) Fişa de autoevaluare pentru centrul de recuperare pentru victimele violenţei în familie care cuprinde punctajul minim obligatoriu este prevăzută în anexa nr. 2.

(3) Pentru a obţine licenţa de funcţionare, centrul de recuperare pentru victimele violenţei în familie trebuie să obţină un punctaj de 28 de puncte.

Art. 4.

(1) Centrul de asistenţă destinat agresorilor funcţionează în baza Ordinului ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 383/2004.

(2) Fişa de autoevaluare pentru centrul de asistenţă destinat agresorilor care cuprinde punctajul minim obligatoriu este prevăzută în anexa nr. 3.

(3) Pentru a obţine licenţa de funcţionare, centrul de asistenţă destinat agresorilor trebuie să obţină un punctaj de 24 de puncte.

Art. 5.

Anexele nr. 1—3 fac parte integrantă din prezentele instrucţiuni.