În Monitorul Oficial nr. 276 din 23 aprilie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 193/2015 al Ministerului Tineretului şi Sportului privind modificarea şi completarea Ghidului metodologic al Programului Pierre de Coubertin referitor la regimul finanţărilor din fonduri provenite integral din veniturile proprii ale Ministerului Tineretului şi Sportului, alocate pentru activităţi de selecţie, pregătire şi realizare de competiţii ale copiilor şi ale persoanelor cu dizabilităţi, pe baza unor proiecte şi programe ale federaţiilor sportive naţionale, cu scopul de a forma performeri, aprobat prin Ordinul ministrului tineretului şi sportului nr. 345/2014.


Codul insolvenței. Legea nr. 85/2014. Comentariu pe articole. Ediția 5 este acum Legalis®. Comandă cartea în Raftul Legalis®


În extras

Art. I.

Ghidul metodologic al Programului Pierre de Coubertin referitor la regimul finanţărilor din fonduri provenite integral din veniturile proprii ale Ministerului Tineretului şi Sportului, alocate pentru activităţi de selecţie, pregătire şi realizare de competiţii ale copiilor şi ale persoanelor cu dizabilităţi, pe baza unor proiecte şi programe ale federaţiilor sportive naţionale, cu scopul de a forma performeri, aprobat prin Ordinul ministrului tineretului şi sportului nr. 345/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 3 iunie 2014, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

  1. La capitolul II, subcapitolul 2.1, punctul 2.1.2, litera j) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„j) «Parteneri» — nominalizarea persoanelor juridice de drept public ori privat implicate în desfăşurarea activităţilor proiectului şi a structurilor sportive afiliate federaţiei sportive naţionale: cluburi, asociaţii judeţene, direcţii judeţene şi inspectorate;”.

  1. La capitolul III, subcapitolul 3.3, punctele 3.3.4 şi 3.3.5 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„3.3.4. Proiectele vor fi finanţate pe sesiuni de finanţare/nr. de proiecte/durată, în limita unui fond anual aprobat de către MTS cu această destinaţie, stabilit potrivit prevederilor legale prin decizie internă la nivelul MTS.

3.3.5. Proiectul se va desfăşura pe teritoriul ţării, în parteneriat cu cel puţin 10 structuri sportive (cluburi sportive şi/sau asociaţii judeţene pe ramură de sport), afiliate la federaţiile sportive naţionale, în colaborare cu direcţiile judeţene, inspectoratele şcolare, folosind cu prioritate baza materială sportivă aflată în administrarea instituţiilor din subordinea MTS. Se recomandă ca activităţile de selecţie, pregătire şi competiţie să se organizeze în zonele cărora li se adresează proiectul.”

  1. La capitolul III, subcapitolul 3.3, după punctul 3.3.5 se introduce un nou punct, punctul 3.3.6, cu următorul cuprins:

„3.3.6. Evaluarea şi acordarea punctajului proiectelor se va realiza astfel:

  1. a) Criterii de evaluare pentru analiza proiectelor propuse în urma cărora vor primi un punctaj, denumit P1
Nr.

crt.

Criteriu Punctaj maxim P1
1. Evoluţia federaţiei sportive naţionale care a elaborat proiectul 25
1.1. Federaţie olimpică 15
1.2. Federaţie neolimpică 5
1.3. Contribuţia la reprezentarea şi promovarea imaginii României pe plan internaţional 5
1.4. Tradiţia fiecărei federaţii sportive naţionale în România 5
2. Structura proiectului conţine elementele necesare realizării scopului propus 20
2.1. Definirea clară a etapelor de desfăşurare a proiectului 10
2.2. Precizarea mijloacelor specifice de implementare a proiectului 10
3. Potenţialul organizatoric şi logistic al solicitantului pentru realizarea proiectului 10
3.1. Resursele umane existente pentru punerea în aplicare a proiectului 5
3.2. Baza materială sportivă utilizată pentru implementarea proiectului 5
4. Numărul structurilor sportive partenere în derularea proiectului 10
4.1. Între 10 şi 15 5
4.2. Peste 15 10
5. Aria teritorială în care se desfăşoară proiectul 10
5.1. Între 1 şi 10 judeţe 5
5.2. Peste 10 judeţe 10
6. Promovarea şi mediatizarea proiectului 5
7. Bugetul aferent proiectului este rezonabil şi în concordanţă cu activităţile planificate 20
6.1. Capitolele de cheltuieli din buget sunt prevăzute de legislaţia în vigoare şi proporţionale cu activităţile din proiect 10
6.2. Modul explicit de calcul al cheltuielilor 10
PUNCTAJ TOTAL MAXIM 100