În week-end-ul 27-28 februarie a avut loc ediția a treia a Galei Excelenței în Mediere® , în cadrul căreia au fost acordate premii pentru mediatorii care s-au remarcat prin activitatea lor în cursul anului 2014.

Festivitatea de premiere a fost urmată, a doua zi, de conferința profesională “Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia au susținut prelegeri Tatiana Ciaglic, Președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova, Conf. univ. dr. Ioan Hosu și Av. Ionela Cuciureanu, Junior Associate, Cosmovici Intellectual Property.

Anca Lucia Stancu & Aurel Codoban, Gala Excelenței în Mediere®  2015

Anca Lucia Stancu & Aurel Codoban, Gala Excelenței în Mediere® 2015

În fiecare an, Gala Excelenței în Mediere® recunoaște meritele profesioniștilor din domeniu, desemnarea câștigătorilor fiind rezultatul votului breslei mediatorilor, exprimat în mod direct și secret prin intermediul unui formular online de vot pus la dispoziție de organizatorii evenimentului. Au fost înregistrate astfel 224 de nominalizări la cele 14 categorii de premii. În urma centralizării voturilor au fost desemnați drept premianți următorii:

Paul Aghiniță, Premiul pentru perseverență și implicare în realizarea cadrului legislativ în domeniul medierii din România; Christian Radu Chereji, Premiul pentru promovarea medierii în rândul studenților; Darius Mihail Olei, Premiul pentru cel mai prezent mediator în mass-media; Issore Boly, Premiul pentru asociația/organizația/mediatorul care a realizat rapoarte/statistici privind medierea și profesia de mediator; Flavius George Păncescu, Premiul pentru spirit practic în realizarea unei cărți pentru mediatori; Elena Badea, Premiul pentru activitatea depusă pentru mediere și mediatori; Asociația Mediatorilor Autorizați Caraș-Severin, Premiul pentru Business Mediatorul biroul/societatea civilă de mediatori cu cel mai mare număr de mediatori/asociați; Dorin Ilie, Premiul pentru implicare și abnegație în mediere; Iuliu Ursan, Premiul pentru propuneri inedite în organizarea profesiei de mediator; Mihai Benchiș, Premiul pentru cea mai creativă abordare a profesiei de mediator; Constantin Adi Gavrilă, Premiul „Mediatorul Mediatorilor”, pentru activitatea de armonizare și unitate în cadrul corpului profesional, informații și suport; Petre Mustățeanu, Premiul „Stiloul mediatorului” pentru cel mai bun articol, dezbatere; Doina Morari, Premiul pentru cel mai tânăr mediator. Nu s-au acordat Premiul „Mediatorul Anului” și Premiul pentru organizația/asociația cu cea mai puțin apreciată activitate.

Organizatorii au mai acordat premii de excelență pentru susținerea medierii și a mediatorilor următorilor: Vasile Dâncu, președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, Prof. Aurel Codoban, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Prof.univ.dr. Mohammad Jaradat, rector al Universității Bogdan-Vodă, Consiliului Județean Cluj, reprezentat prin Vakar Istvan, președinte interimar, respectiv publicației Transilvania Reporter.

„Cluj-Napoca s-a dovedit a fi, şi în acest an, un oraş extrem de generos cu mediatorii, motiv mai mult decât suficient pentru a fi declarat o adevărată capitală a medierii. (…) Peste câteva zile au loc alegerile pentru desemnarea unor noi membri în Consiliul de Mediere. De aceea, am dorit să eliminăm total orice suspiciune cu privire la potenţiala promovare a candidaţilor în cadrul galei. (…) Scopul fundamental al acestui eveniment a fost şi va rămâne unul singur: acela de a-i premia pe mediatorii care au dovedit perseverenţă şi abnegaţie în profesia lor”, a susținut Anca Stancu, președintele Asociației Mediere Mediaș, în deschiderea evenimentului.

Rezultatele finale ale studiului IRES “Percepțiile și așteptările mediatorilor față de alegerile pentru Consiliul de Mediere – 2015”

Gala Excelenței în Mediere®, ediția 2015, i-a adus la un loc cei mai apreciați mediatori din România, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere.

În acest context, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat, în perioada 19-20 februarie 2015, o cercetare cu privire la așteptările mediatorilor de la candidații la alegerile pentru Consiliul de Mediere. Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5 – 15 martie.

Aproape trei sferturi dintre mediatorii care au participat la studiu sunt interesați de alegeri și declară că vor vota, în timp ce 14% dintre cei intervievați nu sunt încă hotărâți dacă vor vota, iar 12% declară că nu votează. Cu toate astea, un sfert dintre cei intervievați susțin că nu cunosc activitatea niciunui candidat la aceste alegeri, iar 57% dintre participanții la studiu cunosc activitatea unui număr de maxim 5 candidați.

Rezultatele integrale ale studiului IRES au fost prezentate în cadrul Galei Excelenței în Mediere® și pot fi consultate aici.

În ziua imediat următoare festivității de premiere, a avut loc Conferința Profesională „Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia au susținut prelegeri mediatori, dar și reprezentanți ai mediului academic precum conf. univ. dr. Ioan Hosu și prof. Aurel Codoban (Universitatea Babeș Bolyai), Av. Ionela Cuciureanu, Junior Associate, Cosmovici Intellectual Property, Tatiana Ciaglic, președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova și cercetător-sociolog Issore Boly (I.R.E.S.).

Pentru mai multe informații despre eveniment vă invităm să vizitați pagina oficială la adresa: http://www.medierenet.ro/gala-excelentei-mediere/

Organizatorii și sponsorii evenimentului: MediereNet®, Asociația Mediere Mediaș, Consiliul Județean Cluj, Universitatea Bogdan Vodă Cluj-Napoca

Parteneri: Asociațiile profesionale ale mediatorilor, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, CEC Bank, Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării – UBB, Universitatea Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, Univers T, Legalis®, Editura C.H. Beck, Libra Bank, Leumi Bank, Asociația Română pentru Custodia Comună, Brodante, Bustea-Deheza & Asociații, Liga Studenților Români din Străinătate, Pelikan, Herlitz, ARMAX GAZ, Madina Murat, Urgent Farm

Parteneri media: România Liberă, Napoca FM, Transilvania Reporter, Avocatnet.ro, Club Mediatori, Comunitatea Profesiilor Liberale, Juridice.ro, MediașInfo.ro, și Work Harder Play Hard