În Monitorul Oficial nr. 668 din 11 septembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 728/2014 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru modificarea şi completarea Metodologiei de testare a implementării Sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase, aprobată prin Ordinul ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 596/2014.


Citește acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


În extras

Art. I.

Metodologia de testare a implementării sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase, aprobată prin Ordinul ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 596/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 491 din 2 iulie 2014, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. Articolul 2 se modifică după cum urmează:

a) Literele c) şi f) ale alineatului (1) vor avea următorul cuprins:

„c) personal silvic din cadrul ocoalelor silvice, din cadrul structurilor de rang superior, precum şi din cadrul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice Bucureşti şi al unităţilor subordonate acestuia;

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

f) angajaţi ai autorităţilor vamale unde se efectuează vămuirea materialelor lemnoase, abilitaţi de către Direcţia Generală a Vămilor.”

b) Alineatele (3) şi (4) vor avea următorul cuprins:

„(3) Pentru categoriile de utilizatori prevăzute la alin. (1) lit. b), deoarece nu există conturi de utilizatori create în sistemul SUMAL, ITRSV în raza de competenţă/Departamentul are obligaţia de a asigura împreună cu administratorul IT introducerea în SUMAL a persoanelor juridice denumite «Inspectorate judeţene de poliţie/Structurile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră» şi, după caz, Inspectoratul General al Poliţiei Române/Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, care vor accesa sistemul SUMAL, setând funcţia «POLIŢIST», cu verificarea prealabilă a validităţii adreselor de e-mail ale ofiţerilor şi subofiţerilor împuterniciţi.

(4) Pentru categoriile de utilizatori prevăzute la alin. (1) lit. c), ITRSV are obligaţia de a introduce în SUMAL ocoalele silvice şi, după caz, structurile de rang superior, precum şi Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Bucureşti şi unităţile subordonate de pe teritoriul de competenţă, care vor fi setate ca angajatori, iar în cadrul fiecărei structuri silvice de administrare vor introduce datele persoanelor fizice care vor accesa SUMAL, setând funcţia «SILVICULTOR», cu verificarea prealabilă a validităţii adreselor de e-mail ale persoanelor fizice respective.”

c) Litera c) a alineatului (6) va avea următorul cuprins:

„c) adresă de e-mail validă pentru fiecare persoană fizică, pentru a primi numele de utilizator şi parola transmise de administratorul IT al SUMAL.”