Un volum actual care își dorește să ofere o radiografie „la zi” a regimului juridic al societăţilor reglementate de Legea nr. 31/1990, în condiţiile noului Cod civil.

Legea societatilor - Editia 5Numărându-se printre cele mai importante legi românești și, totodată, printre cele mai modificate, Legea societăților – nr. 31/1990 a fost de la bun început inclusă în modulul Legalis Dreptul Afacerilor. Acum, cu această nouă ediție – a 5-a, practicienii dreptului și specialiștii în drept comercial pot aprofunda schimbările în materie, cu ajutorul comentariilor semnate de Stanciu D. Cărpenaru, Gheorghe Piperea și Sorin David.

Necesitatea unei noi ediții

Adoptarea noului Cod civil, care a intrat în vigoare în 2011, a determinat consacrarea sistemului unitar (monist) de reglementare a raporturilor de drept privat, având drept consecinţă „civilizarea” aporturilor juridice comerciale, adică transformarea raporturilor juridice comerciale în raporturi civile guvernate de Codul civil şi, totodată, încetarea existenţei dreptului comercial.

Noul Cod civil şi mai cu seamă noul Cod de procedură civilă au adus modificări substanţiale şi în privinţa terminologiei folosite de legiuitor. Astfel, titlul legii şi implicit al lucrării a fost modificat în „Legea societăţilor”.

Notă de acces:

Acest volum este disponibil abonaților care au optat pentru modulul de doctrină Dreptul Afacerilor. Dacă nu ai ales acest tip de doctrină, poți solicita un upgrade al abonamentului trimițând un email la adresa legalis@beck.ro sau poți crea un abonament nou.