În Monitorul Oficial nr. 664 din 30 octombrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 77/2013 al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei privind aprobarea preţului de referinţă şi a preţurilor reglementate pentru energia electrică, aplicabile în anul 2014 producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare care beneficiază de bonus.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


Noua reglementare:

Art. 1

Se aprobă preţul de referinţă de 152,91 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă şi vândută în anul 2014 de producătorii de energie electrică şi termică ce beneficiază de bonus.

Art. 2

Se aprobă preţul reglementat de 177,00 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă şi vândută pe bază de contracte reglementate în orele de zi din anul 2014 de producătorii de energie electrică şi termică ce beneficiază de bonus.

Art. 3

Se aprobă preţul reglementat de 104,73 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă şi vândută pe bază de contracte reglementate în orele de noapte din anul 2014 de producătorii de energie electrică şi termică ce beneficiază de bonus.

Art. 4

Prin excepţie de la prevederile art. 2 şi 3 se aprobă preţul reglementat de 152,91 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă şi vândută pe bază de contracte reglementate atât în orele de zi, cât şi în orele de noapte din anul 2014 de producătorii de energie electrică şi termică ce beneficiază de bonus şi care deţin/operează numai unităţi de cogenerare nedispecerizabile.

Art. 5

Prevederile prezentului ordin se aplică producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare, care beneficiază de bonus, şi celorlalţi operatori economici implicaţi.

Art. 6

Entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

Art. 7

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2014.