În Monitorul Oficial nr. 642 din 18 octombrie a.c. a fost publicată Legea nr. 270/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


Modificări

Art. I

Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 597 din 13 august 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2, punctele 2 şi 3 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„2.angajament bugetar – actul administrativ prin care se rezervă creditul bugetar în vederea stingerii obligaţiei de plată ce rezultă din executarea angajamentului legal;

3.angajament legal – actul juridic prin care se creează, în cazul actelor administrative sau contractelor ori se constată, în cazul legilor, hotărârilor de Guvern, acordurilor, hotărârilor judecătoreşti, obligaţia de plată pe seama fondurilor publice;“.

2. La articolul 2, după punctul 31 se introduc două noi puncte, punctele 32 şi 33, cu următorul cuprins:

„32.angajarea cheltuielilor – fază în procesul execuţiei bugetare, prin care instituţia publică îşi asumă obligaţia de a plăti o sumă de bani, rezultată în urma îndeplinirii condiţiilor stipulate într-un angajament legal pentru livrarea de bunuri, executarea de lucrări, prestarea de servicii şi onorarea obligaţiilor de plată rezultate în baza legilor, hotărârilor de Guvern, acordurilor, hotărârilor judecătoreşti, în limita creditelor de angajament aprobate prin legea bugetară anuală;

33.acţiuni multianuale – acţiuni a căror perioadă de realizare depăşeşte un an bugetar;“.

3. La articolul 2, punctul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„5.autorizare bugetară – aprobare dată ordonatorilor de credite de a angaja şi/sau de a efectua plăţi, într-o perioadă dată, în limita creditelor de angajament şi/sau bugetare aprobate;“.

4.La articolul 2, punctul 7 se abrogă.