În Monitorul Oficial nr. 623 din 8 octombrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 72/2013 al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice. Actul intră în vigoare la data de 15 octombrie.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


În extras:

Art. 1

Se aprobă Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2

Operatorii economici din sectorul energiei electrice duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

Art. 3

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 15 octombrie 2013.

Art. 4

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă:

a) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 39/2007 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice – Revizia 1, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 722 din 25 octombrie 2007, cu completările ulterioare;

b) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 10/2005 pentru aprobarea Procedurii de ajustare/revizuire a tarifelor de distribuţie în cursul anului 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 213 din 14 martie 2005;

c) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2005 privind reglementarea achiziţiei energiei electrice aferente consumului propriu tehnologic în reţelele de transport şi de distribuţie, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 533 din 23 iunie 2005;

d) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 58/2005 privind aprobarea Metodologiei de recunoaştere de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a valorii pierderilor din creanţe şi debitori diverşi, pentru stabilirea tarifelor de distribuţie, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 21 din 10 ianuarie 2006;

e) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 10/2006 privind aprobarea Procedurii pentru stabilirea diferenţei de venituri reglementate, în condiţiile limitării reglementate a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 441 din 22 mai 2006, cu modificările ulterioare.