În Monitorul Oficial nr. 439 din 18 iulie 2013 a fost publicată H.G. nr. 482/2013 pentru modificarea art. 7 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 218/2012.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


În cadrul actului normativ se arată:

Articol unic

Articolul 7 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 218/2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 193 din 23 martie 2012, cu modificările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 7

(1) Limitele admise pentru depăşirile prevăzute la art. 13 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă de către ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management, cu încadrarea în creditele de angajament aprobate cu această destinaţie prin legile bugetare anuale.

(2) Verificarea de către fiecare autoritate de management a respectării prevederilor alin. (1) se face prin transformarea în euro a valorilor respective cumulate pentru contractele/deciziile/ordinele de finanţare încheiate, luându-se în considerare cursul InforEuro din luna în care s-a solicitat aprobarea ordonatorului principal de credite cu rol de autoritate de management.

(3) Pentru dezangajarea fondurilor prevăzute la art. 13 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile de management vor stabili valoarea fondurilor rămase neutilizate în urma atribuirii şi/sau finalizării contractelor de achiziţie publică aferente contractelor/deciziilor/ordinelor de finanţare, în vederea contractării ulterioare, în ordinea priorităţilor, ce urmează a fi stabilită prin ordin al ordonatorului principal de credite cu rol de autoritate de management, cu consultarea Ministerului Fondurilor Europene, până la atingerea plafonului stabilit.

(4) Pentru angajarea ulterioară a sumelor rezultate din creanţele bugetare, din reducerile procentuale şi din rezilierea contractelor de finanţare, autorităţile de management vor stabili valoarea acestora şi vor reconsidera sumele aferente procentelor de finanţare pe surse, aşa cum au fost stabilite prin contractul/decizia/ordinul de finanţare, în vederea contractării ulterioare, în ordinea priorităţilor, ce urmează a fi stabilită prin ordin al ordonatorului principal de credite cu rol de autoritate de management, cu consultarea Ministerului Fondurilor Europene, până la atingerea limitelor aprobate conform alin. 1.“