In M. Of. 274/2011 a fost publicat Ordinul 78/2011 privind procedura de transmitere a solicitarilor de ocupare a posturilor la nivelul ordonatorilor principali de credite.

ORDIN Nr. 78/2011

privind procedura de transmitere a solicitărilor de ocupare a posturilor la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale

M.Of. nr. 274 din 19.04.2011

Având în vedere prevederile art. 22 alin. (25) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată prin Legea nr. 227/2009, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul administraţiei şi internelor emite următorul ordin:

Art. 1

(1) În vederea obţinerii avizului prevăzut la art. 22 alin. (25) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată prin Legea nr. 227/2009, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă, ordonatorul principal de credite al bugetului local întocmeşte o notă motivată referitoare la posturile vacante unice pentru care se solicită avizul privind ocuparea acestora, pe care o transmite instituţiei prefectului.

(2) Nota prevăzută la alin. (1) cuprinde informaţii referitoare la:

a) justificarea necesităţii ocupării posturilor vacante;

b) justificarea încadrării în categoria de post unic;

c) posturile vacante unice, relevante pentru analiza îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 22 alin. (26) din ordonanţa de urgenţă;

d) încadrarea în plafonul anual maxim de cheltuieli repartizat conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 13/2011.

Art. 2

(1) În termen de 15 zile lucrătoare de la înregistrarea notei prevăzute la art. 1, instituţia prefectului verifică respectarea prevederilor art. 1 alin. (2), analizează temeinicia informaţiilor cuprinse în notă şi comunică ordonatorului principal de credite al bugetului local punctul său de vedere.

(2) Instituţia prefectului întocmeşte lunar o analiză a solicitărilor primite şi o situaţie centralizatoare pe judeţ, respectiv pe municipiul Bucureşti, după caz, a solicitărilor considerate ca fiind argumentate în mod corespunzător şi care pot face obiectul ordonanţei de urgenţă.

(3) În primele 5 zile ale fiecărei luni, instituţia prefectului transmite, în scris şi în format electronic, Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia generală pentru relaţiile cu instituţiile prefectului situaţia centralizatoare prevăzută la alin. (2), pentru luna anterioară, precum şi o notă de prezentare a justificării ocupării posturilor cuprinse în situaţia centralizatoare.

(4) Ministerul Administraţiei şi Internelor întocmeşte o situaţie centralizatoare la nivel naţional, precum şi o notă de prezentare centralizatoare a justificărilor ocupării posturilor în termen de 20 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (3).

Art. 3

(1) Ministerul Administraţiei şi Internelor prezintă Guvernului situaţia centralizatoare la nivel naţional, precum şi nota prevăzută la art. 2 alin. (4), în vederea emiterii avizului prevăzut la art. 22 alin. (25) din ordonanţa de urgenţă.

(2) Avizul prevăzut la alin. (1) se comunică instituţiei prefectului, în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea acestuia la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

(3) Instituţia prefectului comunică avizul favorabil sau nefavorabil fiecărui ordonator principal de credite al bugetului local, în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrare.

(4) De la primirea avizului favorabil prevăzut la alin. (3), unităţile administrativ-teritoriale au dreptul să demareze procedura legală pentru ocuparea posturilor unice.

Art. 4

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul administraţiei şi internelor,

Constantin-Traian Igaş