Pe site-ul Ministerului Justitiei a fost data publicitatii invitatia pentru participarea la cea de-a VI-a editie a „Scolii de vară pentru tinerii magistrati din Europa de Sud–Est”. Evenimentul este organizat de Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) din cadrul Consiliului Regional de Cooperare, in colaborare cu Institutul National de Magistratura (NIJ) din Bulgaria.

Evenimentul se va desfasura in perioada 6-11 iunie la Sunny Beach Bulgaria.

Vor participa câte 2 tineri magistraţi, un judecător şi un procuror, din fiecare stat membru al Iniţiativei Regionale Anticorupţie – Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia.
Condiţiile de participare eliminatorii impuse de către organizatori sunt:
vechimea cuprinsă între 1 şi 5 ani ca magistrat definitiv,
cunoaşterea limbii engleze (CV-ul va fi redactat în limba engleză),
neparticiparea la una sau mai multe din ediţiile anterioare.
Evenimentul are ca temă “Standardele internaţionale şi cooperarea în lupta împotriva corupţiei, iar cursurile vor fi susţinute în limba engleză.
Agenda Şcolii de Vară din acest an cuprinde 5 teme principale (agenda de lucru detaliată va fi pusă la dispoziţia magistraţilor români participanţi):
Training Module I: International Standards in Anti-Corruption – The Implementation of Relevant Conventions of United Nations and Council of Europe;
Training Module II: Asset Recovery: Proceeds of Crime (Corruption);
Training Module III: Anti-Corruption Policies and Preventive Measures – Available Tools and Best Practices;
Training Module IV: Reform of the Judiciary and Anti-Corruption as Challenges to the European Union Accession Process;
Training Module V: European Union Experience regarding the International Judicial Cooperation in Criminal Matters.
Toate costurile aferente participării (transport, cazare, masă) vor fi suportate de către organizatori.
În dorinţa de a oferi posibilitatea tuturor tinerilor magistraţi români de a beneficia de acest eveniment, Ministerul Justiţiei invită judecătorii şi procurorii interesaţi să se înscrie în vederea selectării reprezentanţilor României la Şcoala de Vară din acest an. Înscrierea se va face prin transmiterea unuiCurriculum Vitae, până marţi, 26 aprilie 2011,prin fax: 037.204.10.61 sau la adresa de e-mail drsjcc@just.ro.
În urma analizării CV-urilor, numele reprezentanţilor români la Şcoala de Vară 2011 vor fi afişate pe site-ul www.just.ro la data de 30.04.2011.
Pentru informaţii suplimentare persoana de contact este dra consilier juridic Anca-Luminiţa Chelaru, nr. telefon: 037.204.10.62/10.63, e-mail:achelaru@just.ro.

Sursa: Ministerul Justitiei