OUG 25/2011, publicata in M. Of. 202/2011, a modificat Legea 74/2010 pentru aprobarea OG 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010, la Art. III.

Prezentam Art. II din Legea 74/2010, actualizat/consolidat, asa cum poate fi acesta vizualizat in Biblioteca Juridica online Legalis 2.0:

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie

„…Legea 74/2010 ….. Art. III

(1) Formele de ajutor de stat prevăzute la art. 4 şi 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010 *) se achită beneficiarilor prevăzuţi la art. 3 şi 9 din aceeaşi ordonanţă în conturi distincte, deschise pe numele acestora la Trezoreria Statului.

(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) beneficiarii care solicită instituţiilor de credit credite bancare pentru asigurarea capitalului de lucru necesar realizării producţiei, inclusiv pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat şi celelalte bugete.

(3) Sumele încasate în conturile prevăzute la alin. (1) vor fi utilizate de către beneficiari în următoarea ordine, astfel:

a) pentru achitarea drepturilor de natură salarială, prin transferul sumelor aferente în conturile deschise la instituţii de credit, cu excepţia impozitelor şi contribuţiilor aferente acestora;

b) pentru achitarea obligaţiilor către bugetul de stat şi celelalte bugete, iar sumele rămase disponibile pot fi virate în conturile deschise la instituţiile de credit ori pot fi utilizate pentru efectuarea de plăţi către furnizori sau creditori cu conturi deschise la Trezoreria Statului ori la instituţii de credit, cu condiţia ca asupra conturilor respective să nu fi fost înfiinţată poprire prin titluri executorii.

(4) Beneficiarii ajutoarelor de stat prevăzuţi la art. 3 şi 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010, care au credite contractate de la instituţii de credit pentru destinaţiile prevăzute la art. 4 şi 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010, pot cesiona acestora drepturile de încasat de la instituţiile publice care plătesc formele de ajutor de stat prevăzute la art. 4 şi 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010. Cesiunea către instituţia de credit se efectuează în baza unei confirmări emise de instituţiile publice care plătesc formele de ajutor de stat, din care să rezulte suma de plată către beneficiar. Cesiunea este valabilă numai după notificarea de către beneficiar a instituţiei publice care plăteşte formele de ajutor de stat.

(5) Instituţiile publice care plătesc formele de ajutor de stat către beneficiari care şi-au cesionat drepturile de încasat vor solicita organelor fiscale competente eliberarea certificatelor de atestare fiscală conform art. 112 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu cel mult 10 zile lucrătoare înainte de efectuarea plăţii. În acest caz, eliberarea certificatului de atestare fiscală nu este supusă taxei extrajudiciare de timbru.

(6) În cazul în care certificatul de atestare fiscală conţine obligaţii de plată ale beneficiarului, instituţiile publice care plătesc formele de ajutor de stat înştiinţează instituţia de credit şi beneficiarul cu privire la obligaţiile de plată ale beneficiarului ajutorului de stat.

(7) Instituţiile publice care plătesc formele de ajutor de stat vor vira la scadenţă suma aferentă ajutorului de stat, în contul indicat de instituţia de credit, numai dacă beneficiarul ajutorului de stat nu are obligaţii de plată restante către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul fondurilor speciale.

(8) Suma care face obiectul cesionării către instituţia de credit care a acordat creditul se achită de către instituţiile publice, care plătesc formele de ajutor de stat, în contul beneficiarului ajutorului de stat indicat de instituţia de credit, cu respectarea prevederilor legale.

modificat de

Ordonanţă de urgenţă nr. 25/2011 – pentru modificarea unor acte normative privind reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli şi gestionarea fondurilor comunitare din 16 martie 2011, M. Of. 202/2011 ;

*)

Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, a fost aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010 şi a fost completată ulterior prin Legea nr. 281/2010.

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie